T: +31-(0)182-546055 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktijk voor remedial teaching, training en begeleiding

Remedial Teaching

Remedial Teaching

Een kind is maar één keer kind. Wat je in de kindertijd hebt gezaaid, ga je oogsten, ook de investering van extra begeleiding.

 

Remedial Teaching (r.t.) is het tijdelijk en op basis van een handelingsplan

begeleiden van leerlingen met een ontwikkelings-, gedrags-, of leervraag.

We kijken naar uw kind en zijn/haar leer- en leefomgeving:

 

  • Vakinhoudelijk: Bij welk(e) vak(ken) wringt de schoen en kan het leren meer gaan opleveren?
  • Studievaardigheden en leren leren: Hoe kan uw kind het leren zelf en effectiever aanpakken?
  • Gedragsregulerend: Hoe is de leer- en huiswerkattitude en welke vaardigheden moet uw kind nog verder ontwikkelen?

Samen werken

Tijdens het r.t.-uur wordt er veel geoefend om de (ontbrekende)

vaardigheden te vergroten en de kennis- en leerachterstanden weg te werken. Zo kan uw kind zich met begeleiding de nieuwe leerstof van school eigen maken. Huiswerk is er dan ook niet echt. Het huiswerk dat er is valt in principe samen met het huiswerk van school. Soms zijn er extra oefeningen voor thuis. Er is een prettige samenwerking met u als ouder(s) en u krijgt wekelijks een update in het ‘heen-en-weerschrift’.
Met het 'heen-en-weerschrift' onderhouden we tijdens het begeleidingstraject het contact tussen ERTEE, ouders en school.

En de opbrengst?

Het resultaat is dat uw kind:

  • zich bewust wordt van knelpunten in de eigen leer- en ontwikkelingssituatie;
  • weet welke vaardigheden het zich eigen moet maken om deze knelpunten op te lossen. 

Het duurzame resultaat van de remedial teaching staat of valt niet alleen met onze begeleiding, maar ook met de inspanningen en inzet van uw kind. Ook uw ondersteuning en stimulans thuis is van belang. Nieuwe vaardigheden en gedrag hebben tijd en herhaling nodig om ‘gewoon’ te worden.

 

Wat doet ERTEE anders dan een bijlesdocent?

Een bijlesdocent gaat in op het vak zelf en ERTEE helpt leerproblemen oplossen door ook nog in te gaan op het leren-leren, leerstijlen en leerstrategieën. De ervaring leert dat als deze zaken goed worden aangeleerd, de vakinhoud haast als vanzelf beter gaat. Er is namelijk een oplossing gevonden voor de kern van het probleem.

 

Wat doet ERTEE anders dan een huiswerkbegeleidngsinstituut?

Bij een huiswerkinstituut komen vaak kinderen die door de een af andere reden thuis het huiswerk niet voor elkaar krijgen. Een huiswerkinstituut biedt de omgeving en een structuur waardoor het huiswerk aan het eind van de dag over het algemeen af is.

Bij ERTEE is de primaire focus niet het huiswerk afkrijgen, maar het aanleren en versterken van ontbrekende vaardigheden en kennis die nodig zijn om het leer- en maakwerk goed te kunnen uitvoeren.

Je zou dus kunnen zeggen:

Bij een huiswerkinstituurt is afhebben van het huiswerk het doel en bij ERTEE is het huiswerk een middel om tot betere studievaardigheden te komen.