T: +31-(0)182-546055 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktijk voor remedial teaching, training en begeleiding

Over ERTEE

Wij, Ingrid en Vincent Schillevoort, hebben ERTEE opgericht in 2000, vanuit de wens om elk schoolgaand kind tot zijn recht te laten komen. Centraal in al onze diensten staan leren en gedragsverandering( Zie ook onze andere activiteiten: zorganiseer.nl, www.denkspellenparadijs.nl). 

“We willen heel graag uit een kind halen wat er in zit”. We hebben hier bij ERTEE hart voor de ontwikkeling en het welbevinden van die groep kinderen, die ondanks hun vele gaven minder gemakkelijk passen/meekomen in het reguliere onderwijs.
Met de begeleiding en remedial teaching van ERTEE stellen we deze kinderen in staat om optimaal te functioneren en zich te blijven ontwikkelen: 

"ERTEE geeft net dat extra stukje aandacht, kennis en tijd waardoor het op school beter gaat”

 

Onze achtergronden zijn verschillend:

  • Ingrid heeft haar wortels in het primaire en bijzonder onderwijs (als leerkracht met Montessorie-aantekening, remedial teacher en intern begeleider).
  • Vincent heeft de universitaire opleiding Bedrijfskunde gevolgd.

 

Neuro Linquistisch Programmeren (NLP) biedt ons een schat aan gereedschapppen om mensen te coachen in hun persoonlijke ontwikkelingsproces. NLP maakt mensen bijvoorbeeld bewust van belemmerende overtuigingen en kan deze overtuigingen veranderen. We hebben allebei de NLP Master practitioner opleiding gevolgd en beschikken daardoor over veel coachingsvaardigheden.

 

Daarnaast zijn we ook IVP-docent. IVP staat voor Instrumenteel Verrijkingsprogramma. Dit is een trainingsprogramma dat erop gericht is denkvaardigheden (cognitieve vaardigheden) te versterken, waardoor men beter gaat functioneren (niet alleen op school, maar ook in het dagelijks leven). Ingrid is gespecialiseerd in dyslexie en daarnaast hebben we specialistische kennis van en affiniteit met psychiatrische beelden zoals AD(H)D en vormen van autisme (ASS).  Ook hebben we gericht cursussen gevolgd op het gebied van leer-, gedrags, en ontwikkelingsproblemen. 

Respect en discretie zijn belangrijke kernwaarden in ons werk.